Od jajuszka do placuszka, czyli kolejne warsztaty w Hucisku.
2024-09-19
Śniadanie ponoć jest najważniejszym posiłkiem. Dzięki niemu mamy energię na wejście w nowy dzień. Szkolenie z tworzenia słodkich śniadań to doskonała okazja, aby nauczyć się, jak przygotować smaczne i pożywne posiłki. Warsztaty z właśnie takich śniadań zaserwowało mieszkańcom Huciska i Pewelki tamtejsze koło gospodyń.
–
Po południu w remizie OSP Hucisko spotkało się wielu amatorów słodkości. Zadanie na dzisiejsze spotkanie: wspólna nauka jak stworzyć pożywne śniadanie. Podczas warsztatów uczestnicy poznali nowe przepisy i techniki, które mogą wykorzystać w codziennym życiu. Dowiedzieli się również jakie składniki są najważniejsze w zdrowym śniadaniu oraz jak je łączyć, aby uzyskać pełnowartościowy posiłek.
–
Kulinarna praca różnych rodzin przy jednym stole zintegrowało i nauczyło praktycznego przygotowania różnych potraw, co pozwoliło na zdobycie nowych umiejętności kulinarnych.
–
Warsztaty z tworzenia słodkich śniadań to nie tylko nauka, ale także świetna zabawa i okazja do spędzenia czasu w miłym towarzystwie. Dzięki nim każdy może nauczyć się, jak w prosty sposób wprowadzić praktyczne nawyki żywieniowe do swojego życia.
–
Dofinansowano ze środków programu „Działaj Lokalnie” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności, realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce oraz Babiogórskie Stowarzyszenie Zielona Linia w Stryszawie.
–
Foto/info za: UG Stryszawa.